Actuele projecten

7 december 2018

Binnenkort gaan we de projectbeschrijvingen op de site weer bijwerken. We geven nu alvast een korte update:

Voor het speelgoedproject heeft Kennis zonder Grenzen vorige maand weer verschillende materialen aangeleverd. Het betreft niet zomaar speelgoed, het zijn educatieve materialen, die worden gebruikt voor de afdeling ergotherapie van het Centre Neuro Psychiatrique Kamenge in Bujumbura. Hierbij worden ook materialen voor sport niet vergeten.

Kennis zonder Grenzen in inmiddels in gesprek over de volgende bakkerijen.

De eerste exemplaren van de roman Een goede geest bestaat niet zijn besteld en met de donaties gaan we de volgende bakkerij financieren. We hopen op veel leesplezier voor iedereen. Het boek heeft niet alleen betekenis voor de herdenking van de genocide, het heeft wat ons betreft ook een positief effect voor onze doelgroep. Als kerstcadeau is het bovendien zeer geschikt: Geef een boek voor meer brood in Afrika!

Het psychiatrieproject is in 2018 goed verlopen. De trainingen voor de decentralisatie van geestelijke gezondheidszorg en psychosociale steun werpen hun vruchten af. Aan de opzet van trainingen voor 3 provincies in 2019 wordt gewerkt. Een Europese organisatie voor gezondheidszorg in Afrika heeft ons laten weten dat ze ook met onze trainingswerkmethode gaan werken.

We danken alle donateurs hartelijk, want zij maken de projecten mogelijk!