Ontslagen

23 mei 2020

Kennis zonder Grenzen heeft enkele fundraising activiteiten in Nederland moeten afzeggen vanwege de corona pandemie. Donaties zijn echter zeker nog erg welkom!

Donaties worden benut voor de kennisoverdracht door vrijwillige experts, waarbij de nadruk momenteel ligt op het verbeteren van de toegankelijkheid van zorg. Ook de openbare gezondheidszorg krijgt onze aandacht. Infectiepreventie is relevant. Niet alleen de corona pandemie speelt hierbij een rol, ook andere gevaarlijke mens-op-mens infectiedreigingen zijn in Burundi aanwezig (onder andere tuberculose en AIDS), naast ziekten door muggenbeten, vliegensteken en bijvoorbeeld worminfecties.

Gisteren werd door Oxfam bekendgemaakt dat er wereldwijd 1400 medewerkers worden ontslagen. Oxfam trekt zich terug uit een aantal landen, waaronder berooid Burundi. Kennis zonder Grenzen gaat ook tijdens de corona pandemie door met de werkzaamheden ten behoeve van Burundi. Er is dagelijks contact met artsen, leidinggevenden en andere stakeholders van het Centre Neuro-Psychiatrique de Kamenge en er wordt gewerkt aan het onderhouden en verbeteren van al ingezette werkmethodieken.

Verantwoording:
De informatie die is gebruikt voor dit bericht van Kennis zonder Grenzen is mede afkomstig van openbare media. De foto is een detail van Voanews.