Meer reacties

27 mei 2020

Na een verkiezing vol onregelmatigheden heeft de coalitie Kira-Burundi felicitaties uitgesproken aan het adres van de CNDD-FDD.
De onafhankelijke presidentskandidaat Francis Rohero stelde bitter vast dat de Burundese bevolking niet heeft gekozen voor een programma, maar voor groepen die met hun macht andere groepen ten val brengen.
Diplomaten uit diverse landen en werelddelen, waaronder Nederland, hebben in Burundi een gezamenlijke boodschap afgegeven. Zij feliciteerden niet Evariste Ndayishimiye met de voorlopige overwinning. Wel vroegen zij de machtspartij om de vrede te bewaren in het land.

Verantwoording:
De informatie die is gebruikt voor dit bericht van Kennis zonder Grenzen is verkregen via openbare media. De foto is een detail van Voanews.

Post navigation