Gelukkig Nieuwjaar

1 januari 2021

Het bestuur van Stichting Kennis zonder Grenzen wenst alle donateurs en vrijwilligers een heel mooi en gezond nieuw jaar toe ! Ook voor de Burundese bevolking hoopt het bestuur op een mooi jaar, met betere omstandigheden en voorzieningen.

Het nieuwe jaar is begonnen en laten we hopen dat de wereld het coronavirus en andere virussen in dit jaar onder controle krijgt. Ook de vele andere (infectie)ziekten in Afrika verdienen nog steeds aandacht in dit jaar. Er sterven in Afrikaanse landen meer mensen aan ondervoeding dan aan het coronavirus, zoals in 2020 al verschillende malen is gemeld: dat is een andere crisis. In Oost-Afrika alleen al leven bijna 30 miljoen mensen in voedselonzekerheid. Dat komt niet omdat zij niet willen werken en niet omdat zij geen voedsel willen verbouwen, maar omdat er structureel te weinig middelen en mogelijkheden zijn. Burundi maakt onderdeel uit van deze crisis, die nog te weinig aandacht krijgt. Het is nog altijd een door velen vergeten land, dat er na de kolonisatie niet in kon slagen om tot ontwikkeling te komen. Tegenwoordig weten westerlingen beter dan vroeger wat er tijdens de koloniale tijd is aangericht in Afrika, maar desondanks bleef hulp afwezig en werd hulp in 2020 zelfs door verschillende organisaties helemaal gestopt.

Stichting Kennis zonder Grenzen is blij met de steun van donateurs, die het werk in Burundi mogelijk blijven maken. Heel hartelijk dank hiervoor. Kennis zonder Grenzen gaat door met de ondersteuning en de opbouw van kennis in Burundi.

De foto is een detail van Agnews, genomen in juni 2020 in de provincie Ngozi.