Steun aan vluchtelingen

26 april 2021

Zoals bekend komen er vanuit het Grote Merengebied weinig vluchtelingen naar Europa. De meeste vluchtelingen bevinden zich in buurlanden, over en weer.

De regering van Tanzania wil graag dat Burundese vluchtelingen naar hun land van herkomst teruggaan. Tanzania geeft daarbij aan dat Burundi veilig en stabiel is. In enkele artikelen is te lezen hoezeer Tanzania hierbij de vluchtelingen pusht om te vertrekken. De stabiliteit in de gehele regio zou hiermee in gevaar worden gebracht.

Voor Burundi is ruim 222 miljoen dollar nodig voor het Joint Refugee Return and Reintegration Plan 2021. Dit bedrag is bestemd voor het ondersteunen van 315.000 vluchtelingen. Dit bericht werd afgegeven door de Human Rights Council van de UN en is volledig te lezen via onderstaande link:
https://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/Pages/NewsDetail.aspx?NewsID=26879&LangID=E
In het bericht wordt duidelijk gemaakt op welke terreinen er volgens de onderzoekscommissie voor Burundi nog onvoldoende vordering is geboekt in het land.
Of het benodigde geld ook beschikbaar is, is de vraag. In eerdere fasen was dit niet het geval.

De VN maken melding van mishandelingen van Burundese vluchtelingen in Tanzania. Hiervoor houden de VN zowel Tanzania als Burundi verantwoordelijk.

Verantwoording:
De informatie die is gebruikt voor dit bericht van Kennis zonder Grenzen is verkregen uit openbare media.

Post navigation