Overstromingen

8 mei 2021

In Burundi is natuurgeweld soms genadeloos. Al vaker berichtten we over overstromingen en landverschuivingen. Ook kan het lange periodes veel te droog zijn of zijn er insectenplagen. Voor de oogsten die het land zo hard nodig heeft, is dat rampzalig.

De afgelopen dagen neemt het aantal overstromingen in Burundi snel toe.

Zie bijvoorbeeld de twee laatste filmopnames op deze site onder Projecten / Film: Burundi.
Link: http://kenniszondergrenzen.nl/?page_id=102

Het water van het Lac Tanganyika stijgt nog steeds. Overstromingen langs het meer hebben al meer dan 8000 families getroffen. Mensen wonen in een huis dat onder water staat. Kinderen raakten hun schooluniformen kwijt. Zo’n 2000 mensen moesten voor het natuurgeweld hun huis verlaten of raakten het helemaal kwijt. Het betreft dorpen in
Bugarama, Kanyenkoko, Muhuta, Nyanza-Lac, Gatumba, Rukaramu, Kibenga, Gisyo en Kabondo in de provincie Bujumbura Rural.

Het water stijgt en stroomt, de brug is vernield en de minibus met passagiers zakte met de brug mee omlaag om tegen de resten van de brug tot stilstand te komen.

Verantwoording:
De informatie die is gebruikt voor dit bericht van Kennis zonder Grenzen is afkomstig uit openbare media en van bekenden uit Burundi. De foto is een privé opname, net als de film ter plekke via de link hierboven.