Bakkerij Akanovera

BAKKERIJ AKANOVERA

In de tweede helft van 2017 is in de streek Kabezi, ten zuiden van Bujumbura, vlakbij het Lac Tanganyika, de tweede bakkerij gestart. De bakkerij loopt goed. Voor deze bakkerij zijn ook contacten gelegd met Burundi Business Incubator (BBNI), een organisatie voor klein- en middenbedrijf in Burundi.

De bakkerij draagt de naam Akanovera, dit betekent ‘Goede Smaak’.

Onlangs heeft Bakkerij Akanovera zich met de bakkerijproducten gepresenteerd tijdens een festival in het Palais des Arts et Culture in Bujumbura. De producten werden goed gewaardeerd en ruim verkocht.

Akanovera heeft met de leraren het startbudget gebruikt om onder andere een heel grote houtoven te bouwen. De veertien jonge bakkers werken hard en verwerken inmiddels 175 kilo meel per week. Van de eerste opbrengsten hebben ze uiteraard hun zorgverzekeringen gekocht, zoals Kennis zonder Grenzen als voorwaarde stelt. Ook konden ze inmiddels een fiets aanschaffen, die wordt gebruikt voor de verkoop in de omgeving.

De jonge bakkers zijn trots op hun werk en stralen dat uit. Omdat foto’s soms meer zeggen dan woorden op een site, laten we een en ander zien. Maar wie vragen heeft over de bakkerij, kan contact opnemen met Kennis zonder Grenzen via het contactformulier op de site. Vragen zijn welkom.

Binnenkort verschijnt er verder nieuws over de derde bakkerij. Met de bakkerijen wordt gesproken over het gezamenlijk sparen voor startbudget voor weer een volgende bakkerij. Zo kan er, met ook financiële steun van elders, een keten ontstaan. Elders is bijvoorbeeld Nederland. Uw donatie aan Kennis zonder Grenzen is dan ook zeker welkom!