Boek Bestellen

A.T.M. Besamusca-Ekelschot schreef “Wij zijn allemaal nomaden”. 
Burundi is net als buurland Rwanda getekend door genocide als gevolg van conflicten tussen Hutu’s en Tutsi’s. Maar het is toch anders en veel minder bekend. Een klein land vol mensen, met geweld afgesneden van hun verleden, naast expats die vanuit Afrika en andere plekken op de wereld tijdelijk samenkomen. Allemaal mensen die letterlijk en figuurlijk afstanden hebben afgelegd. Allemaal nomaden.
Werken in de psychiatrie is een ervaring die het vak ver overstijgt in Burundi. Het is onderdompeling in een mix van armoede, stilzwijgend lijden, acceptatie en veerkracht, met een traditie van inheemse geneeswijzen. Met één opgeleide psychiater op acht miljoen inwoners.
Het kost tijd om uit te vinden wat je niet weet, en pas daarna kun je gaan proberen te ontdekken en begrijpen. Hoe kunnen mensen die elkaar uitmoorden zo vriendelijk zijn? Hoe kunnen zij leven met zo weinig kansen, in een gewapende vrede? Hoe groeien kinderen op tot stabiele volwassenen? En wat betekent dit voor de hulp vanuit het ontwikkelde Noorden? 

Amy Besamusca-Ekelschot is sinds 1982 praktiserend psychiater met expertise in de interculturele psychiatrie en haar competentie strekt zich uit tot posttraumatische problematiek bij Defensie. Daarnaast heeft zij ruime bestuurlijke en redactionele ervaring. Sinds 2007 consulteert ze regelmatig in het enige psychiatrische behandelcentrum van Burundi, waar ze tevens lesgeeft aan artsen, verpleegkundigen en psychologen. Ook bezoekt zij diverse GGZ-projecten in dit Afrikaanse land. Over haar ervaringen daar schreef ze verhalen, die hier zijn gebundeld.
ISBN: 978-90-822310-0-7
NUR: 320
Uitgeverij Mik Schots 

 

Het boek “Wij zijn allemaal nomaden” van Amy Besamusca – Ekelschot is te bestellen via deze site: Bij een donatie van tenminste € 25,- bezorgen wij het boek graag bij u.

 

Maak uw donatie over op ons rekeningnummer
NL42 INGB 0006600211 te Hilversum. (BIC: INGBNL2A)
En vul dit contactformulier in met uw naam, adres en telefoonnummer.

 

Hartelijk dank
voor uw bijdrage aan de doelstellingen van
Stichting Kennis zonder Grenzen!

 

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Adres

Postcode, Plaats

Land

Telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht


Disclaimer: KzG gaat zorgvuldig met uw gegevens om, zie het privacyreglement voor een toelichting.